Din kurv

Luk
Din kurv er tom.
Subtotal (inkl. moms): 0,00 kr

Kan jeg komme til at sove bedre ved hjælp af te?

28. februar 2020
Kan jeg komme til at sove bedre ved hjælp af te?

Det korte svar er ”ja”. Naturen er fyldt med geniale planter og blomster, som igennem tusindvis af år er blevet brugt som naturlig sovemedicin. En række af disse, samt en række andre skønne ingredienser, har vi samlet i vores Night Time Tea, som kan hjælpe dig med at bekæmpe søvnproblemer og få en bedre søvn.

I dette blogindlæg kigger vi nærmere på nogle af årsagerne til, at du kan døje med søvnbesvær, samt hvordan du ved hjælp af naturens stærke kræfter kan komme til at sove bedre.

Dårlig søvn kan føre til fysiske og psykiske lidelser

Rigtig mange mennesker døjer i dag med søvnløshed og får derfor for lidt søvn. Søvnproblemerne kan blandt andet forhindre dig i at bevare koncentrationen, arbejde målrettet og være til stede i løbet af de vågne timer. Herudover kan insomni hænge sammen med en række både fysiske og psykiske problemer. Dårlig søvn er altså ikke at spøge med.

Ud over at du kan have svært ved at falde i søvn, kan det også være, du i teorien sover nok, men at din søvn er dårlig. Ofte fokuserer man på, om man får søvn nok, men i virkeligheden er det lige så vigtigt at være opmærksom på, om man får dyb og god søvn i de timer, man sover.

Uanset om du ikke kan sove om natten, eller du ganske enkelt oplever at få dårlig søvn, kan du med største sandsynlighed selv gøre en masse for at rette op på søvnproblemerne. Søvn hænger sammen med din generelle sundhed, og sund og varieret kost kombineret med motion vil således bidrage til bedre søvn.

Vil du effektivt bekæmpe søvnbesvær, kan du få glæde af vores Night Time Tea. Den er fyldt med gode, naturlige ingredienser, som kan hjælpe dig til at sove godt.

Nedbring dit stressniveau, og sov bedre

Din søvn hænger sammen med dit fysiske velvære. I endnu højere grad hænger den imidlertid sammen med dit mentale velvære. Hyppigst er det således stress, bekymringer, sorg og deslige, der forhindrer dig i at få nok god søvn i løbet af natten.

Når du er stresset, dannes hormonet kortisol i hjernen. Hvis dit kortisolniveau konstant er forhøjet igennem en længere periode, kan det føre til fysiske problematikker – herunder søvnproblemer. Vil du sove godt, gælder det altså om at nedbringe dit stressniveau.

I vores Night Time Tea finder du flere forskellige ingredienser, der virker stressreducerende. Blandt andet består aftenteen af rooibosblade, som indeholder antioxidanterne aspalathin og nothofagin, der begge virker stressreducerende. Du finder ligeledes lavendelknopper i teen, og de kan nedbringe mængden af kortisol i hjernen. Ydermere indeholder teen lakridsrod, som er rig på glycyrrhizin. Dette aktive stof kan bekæmpe binyretræthed, som er en tilstand, der opstår, når binyrerne igennem længere tid skal producere mere kortisol, end de er skabt til.

De forskellige naturlige ingredienser i teen kan altså hjælpe dig med at nedbringe dit stressniveau og dermed medvirke til, at du kommer til at sove godt. Det er klart, at teen ikke egenhændigt kan sørge for, at du ikke længere føler dig stresset, men den kan give et skub i den rigtige retning. Sørger du samtidig for at justere på din livsstil, så du ikke er nær så presset, vil du med største sandsynlighed komme din søvnløshed til livs.

Bekæmp søvnløshed med beroligende ingredienser 

Ud over at du kan bekæmpe søvnbesvær ved at nedbringe dit stressniveau, gælder det også, at vores beroligende te kan gøre det nemmere for dig at finde ro, når du skal i seng. Mange døjer med uro i kroppen ved sengetid, og her kan beroligende sovete være en kærkommen hjælp.

Vores Night Time Tea indeholder blandt andet kamille, som siden tidernes morgen er blevet anvendt som et mildt, naturligt sovemiddel. Kamilleblomsterne har en beroligende effekt på kroppen, og har du problemer med at sove, vil en kop beroligende te med blandt andet kamille således kunne gøre dig godt.

Lavendelknopperne i teen virker ligeledes beroligende, og de fine blomster er kendt for at kunne bidrage til en bedre søvn. Det samme gælder skjolddrager, som også er en del af vores Night Time Tea. Skjolddrager er noget nær et mirakelmiddel inden for naturmedicin, da de har en gavnlig effekt i en lang række forskellige sammenhænge. Blandt andet kan skjolddragerne bekæmpe søvnløshed og rastløshed. Ligeledes har de en positiv effekt i forbindelse med angst, PMS, hovedpine og nervøsitet. Både i forhold til det fysiske og i forhold til det psykiske kan skjolddragerne altså være effektive imod søvnbesvær.

Søvnløshed og naturmedicin

Mennesket har altid kendt til søvnproblemer og har derfor også altid beskæftiget sig med naturligt sovemiddel i form af beroligende planter og blomster. Oplever du, at du sover dårligt, eller at du har svært ved at falde i søvn om aftenen, kan du med stor sandsynlighed få glæde af nogle af disse naturlige vidundermidler.

Som vi også har været inde på, hænger din søvn sammen med mange forskellige aspekter af din livsstil, og det er således ikke muligt at komme med et entydigt svar på, hvorfor netop du oplever søvnbesvær. Uanset hvad gælder det imidlertid, at du med største sandsynlighed kan få glæde af vores Night Time Tea, som er en god sovete, der kan hjælpe dig til at sove bedre.

Føler du dig generelt meget træt, energiforladt og uoplagt i løbet af dagen? Så anbefaler vi, at du kombinerer vores Night Time Tea med vores Day Energy Tea. Den er smækfyldt med naturlige ingredienser, der effektivt giver dig et energiboost. Kommer du til at sove bedre takket være vores sovete, og kombinerer du dette med et energiboost i form af vores Day Energy Tea, vil du helt sikkert opleve at få mere energi og overskud i hverdagen.

God fornøjelse – og sov godt! 

 

Skriv en kommentar

Spin og vind Spinner icon