Din kurv

Luk
Din kurv er tom.
Subtotal (inkl. moms): 0,00 kr

Alt du skal vide om detox

4. maj 2019
Alt du skal vide om detox

 

 

Detox er efterhånden et meget kendt fænomen, men ved du egentlig, hvad det helt præcis indebærer? I dette indlæg forklarer vi dig, hvad en detox egentlig er. Derudover kommer vi ind på, hvad det er, der sker i kroppen, når du benytter en detox-kur. Bliv klogere på, hvad detox egentlig er for en størrelse, og hvad det kan gøre for dig.

 

Hvad er detox?

Vi starter med en kort forklaring af, hvad detox er. Når du hører ordet detox, er dette en forkortelse for ’detoxification’. Det er et engelsk udtryk for afgiftning. Når du hører betegnelsen detox, hentyder det derfor ofte til en afgiftning og udrensning af kroppen.

 

Hvad er det, vi udrenser kroppen for?

Vi dykker nu lidt længere ned i, hvad det egentlig er, denne detox gør. Som nævnt er det en udrensning af kroppen, men hvad er det, du udrenser kroppen for? Der vil hele tiden være affaldsstoffer i din krop. De kommer fra flere forskellige kilder.

 

De mest naturlige affaldsstoffer opstår i kroppen, når cellerne arbejder. Cellerne omsætter nærringsstoffer til energi, hvorefter der vil opstå et affaldsstof. Dette er helt naturligt. Affaldsstoffer kan dog også være knap så naturlige.

 

Vores kroppe bliver også udsat for giftstoffer og toksiner. Giftstoffer er kemiske stoffer, som vores krop bliver udsat for på daglig basis. Det kan være kemi i vores madvarer i form af diverse tilsætningsstoffer og E-numre. Kemien finder du også i luften. Det kan for eksempel være fra et nymalet hus eller i dit tøj.

 

Toksiner er også et giftstof. Det adskiller sig dog ved at være et biologisk giftstof. Toksiner vil for eksempel være virusser, der kan påvirke kroppens system. Toksiner betragtes derfor også som et giftstof og dermed som et affaldsstof.

 

Det er alle disse forskellige typer af affaldsstoffer, du udrenser din krop for, når du går på en detox-kur.

 

Kroppen udrenser (måske) sig selv

Kroppen er egentlig designet til at udrense sig selv for diverse affaldsstoffer, giftstoffer og toksiner. Disse affaldsstoffer bliver udskilt igennem urinen og afføringen helt naturligt. Den moderne livsstil gør dog, at kroppen er på overarbejde.

 

Kroppen bliver udsat for en langt større mængde giftstoffer end før i tiden. Det betyder, at kroppen hele tiden skal have gang i systemet for at rense de mange affaldsstoffer ud af kroppen. Det kan derfor være svært for kroppen at få bugt med alle affaldsstoffer. Der kan derfor være affaldsstoffer, der ophober sig i din krop.

 

Om din krop kan følge med, afhænger meget af din livsstil. Det handler derfor om at spise og drikke fødevarer, som ikke indeholde alt for meget kemi. Det er dog ikke altid nok. Du bliver nemlig også påvirket af kemien i hverdagen – både ude og inde. Det handler derfor ikke kun om, hvad du indtager.

 

Selvom du føler, du lever efter alle kunstens regler, kan du stadig have ophobede affaldsstoffer i kroppen. Det er her, en detox-kur kommer ind i billedet.

Hvorfor kan en detox-kur være en god løsning?

En detox-kur kan være den rette løsning for dig, når du vil have renset ud i kroppen. Det kan nemlig hjælpe dit naturlige udrensningssystem med at komme ordentlig i gang igen. Du giver nemlig kroppen mulighed for at indhente det, den har haft svært ved at nå at rense ud af kroppen.

 

Der er dog mange andre fordele ved at vælge en detox-kur. Med en detox-kur får du fornyet energi. Det gør du, fordi udrensningssystemet ikke skal køre på højtryk hele tiden for at kunne følge nogenlunde med.

 

Når dit udrensningssystem er i gang, kræver det selvfølgelig energi. Det kan derfor være yderst energidrænende for kroppen, hvorfor du kan føle dig træt og udmattet det meste af tiden. Ved at få renset kroppen for ophobede affaldsstoffer giver du kroppen ro til at arbejde i et mere normalt tempo igen. Det betyder, at du får mere energi og overskud til andre ting.

 

Når du benytter dig af en detox-kur, får du renset godt ud i kroppen. Det betyder også, at du i mange tilfælde kan få en bedre fordøjelse. Har du problemer med fordøjelsen, kan en detox-kur hjælpe din krop i balance igen.

 

Dette er blot for at nævne nogle af fordelene ved en detox-kur. Fordelene kan dog variere, alt efter hvilken detox-kur du benytter dig af. Læs mere om fordelene ved en detox-tekur.

 

Kan en detox-kur med detox-mad være en løsning?

Der findes mange forskellige detox-kure. Nogle er blandt andet sammensat af detox-mad, der hjælper kroppen med at fremme udrensningen. Det er meget forskelligt fra person til person, hvad der er den bedste løsning for dig.

 

Vælger du en detox-kur med detox-mad, vil der ofte være en stram diæt, du skal følge i X antal dage. Der kan være krav til, hvilke få madvarer du må spise i løbet af de pågældende dage. Det kan også være i forhold til, at du skal faste, eller at du kun må spise på bestemte tidspunkter.

 

Der findes mange forskellige detox-kure med detox-mad. Fælles for dem er dog typisk, at der er opsat strenge regler, hvis du vil i mål med din detox-kur. Det kan være en smule besværligt. For nogle vil det dog være en fin løsning. Igen vil det være forskelligt fra person til person.

 

En nemmere og mindre besværlig løsning kan i stedet være en detox-kur med te.

 

Gør det nemt for dig selv med detox-te

Der er mange fordele ved at vælge en detox-kur med te frem for med detox-mad. Først og fremmest slipper du for en stram diæt, du skal følge til punkt og prikke. Med vores detox-te kan du spise, som du plejer. Det anbefales dog, at du spiser sundt og varieret. Gør du allerede det, burde det derfor ikke være noget problem.

 

Med vores detox-te skal du kun forholde dig til teen. Det er derfor en meget nemmere detox-kur, hvor du ikke skal tænke over, hvad for noget mad du spiser i løbet af dagen.

 

Vores detox-te er sammensat af naturlige ingredienser, der hjælper kroppen med at udrense sig selv. Kort sagt booster den din indre sundhed med en masse vitaminer og mineraler. Vi har sammensat en unik blanding, der giver dig en masse fordele.

 

Ud over at få renset kroppen for affaldsstoffer vil du opleve:

  • Fornyet energi og overskud
  • Bedre fordøjelse
  • Mindre tendens til oppustet mave
  • Styrket immunforsvar
  • Et boost til dit stofskifte og din forbrænding.

 

En detox-tekur kan derfor være den rette løsning for dig, når du vil rense kroppen nemt og hurtigt. Med vores detox-tekur skal du kun forholde dig til at drikke teen hver dag i 14 dage. Så simpelt er det. Du kan blive klogere på, hvordan vores detox-tekur virker her 

Kommentarer (6)

Pia Olesen , 24. September 2020

Hej. Synes teen er meget sød. Kan jeg tilsætte noget uden det indvirker på udrensningen, fx citron eller ingefær?

Maria Drejer Hansen, 24. September 2020

Kan man drikke alle 3 samtidig? Altså gul om morgenen, grøn eftermiddag og blå aften?

Marianne Storch , 24. January 2020

Er det kun 14 dage man skal drikke teen eller anbefales det at gøre det længere dit,?

Marianne Storch, 24. January 2020

Hej med jer
Har købt teen, men hvornår er det bedst at drikke det om morgenen eller?

Jette, 24. January 2020

Hvormange kopper the skal der drikkes hver dag ?

Lene Thysgaard , 27. October 2019

Ville hører om det kun er 14 dage man skal drikke det holde pause eller skal/kan man drikke det mere end 14 dage?
Hilsen Lene

Skriv en kommentar

Spin og vind Spinner icon